1000";p="21860 כתב:499";p="21859 כתב:חבר'ה, שי שאל אם אתם מחוברים דרך השרת הכשר של 012, לא 012 + נתיב, אלא: 012 כשר + נתיב + טלפון 012, נא הגיבו רק מי שיש לו נתיב + קו בטוח + 072.
דבר ראשון שי ביקש מכל מי שמחובר לקו הביתי של 012 פרטים.
דבר שני לא קשור לאשכול ספציפי מהו "קו בטוח". (אשמח לשמוע
בפרטי כי שי ביקש לא להסיט את הנושא מהאשכול, תודה)
מה שנכון נכון.
טעיתי!
תודה.
זכור לי שהתקלות היו בעיקר למשתמשים בשרת הכשר, והיה נדמה לי שגם כאן הכוונה אליהם.
ובכן, לאור הערתו שלו מר 'חזון' ג"א מצטרף:
עד לפני כשנה או פחות השתמשתי בקווי זהב (מסלול רגיל) + נתיב + קו טלפון 072.
לא היו לי כלל תקלות, ולא שיבושים.
לא כאשר המחשב פעל, ולא כאשר היה כבוי.
לא כאשר פעלה תוכנת נתיב, ולא כאשר 'השאירה את המחשב במצב חסום'...
אם וכאשר היו תקלות, והם היו, היו אלו תקלות של המתאם ושל התשתית ושל מכשיר הטלפון וכד'.
מעולם ולעולם לא של נתיב.
מבחינה טכנית אין קשר בין נתיב (שפועל על המחשב) לבין הטלפון (שמחובר למתאם שמחובר ישירות למודם), נתיב זה עוד תוכנה שמשתמשת ברשת (כמעט כמו הדפדפן ותוכנת הדואר האלקטרוני), וגם חוסמת את
המחשב מלהתחבר למתאם שמתחבר למודם. המתאם מחובר לפני המחשב ואין קשר בינו לבין התוכנות שפועלות במחשב.
ייתכן, שהשרת הכשר שמוגדר כך שלא יאפשר חיבור רק דרך תוכנת נתיב, עלול להוות בעיה עם הטלפון. זאת מכיון שהמתאם מבצע את החיוג לרשת, ושם המשתמש שייך לקבוצת המשתמשים הכשרה, והמתאם לא מסוגל להריץ את תוכנת נתיב, ובשל כך אינו יכול להתחבר כי הוא מנסה להתחבר לכתובת IP של הטלפוניה, ואולם השרת חוסם אותו. אמנם ברור שבעיה זו ניתנת לפיתרון פשוט וקל, לאשר את הכתובת הזו ישירות בשרת בדיוק כמו שמאפשרים את הכתובת של נתיב.